Weerbericht voor de volgende uren

Vrijdag 19 oktober : Zacht en eerst ochtendgrijs

Laatste update door Ruben om 16:12

Beste bezoeker,

Gelieve over te schakelen op www.rubenweytjens.be voor het dagelijkse weerbericht voor Limburg.
Deze website heeft een totaal nieuw jasje gekregen en is nu perfect schalend voor alle beeldschermen.
Bedankt!

Ruben

Vanochtend komt er op vele plaatsen in Limburg en omstreken ochtendgrijs voor. Dat ochtendgrijs zou regionaal wel een moeizaam kunnen verdwijnen. De zon is deze tijd van het jaar namelijk best zwak, waardoor het moeilijk in te schatten is wanneer ze zich een weg doorheen het overtollige vocht zal weten te banen.
In de loop van de dag kunnen er regionaal brede opklaringen verschijnen, maar dat zal dus niet overal in Limburg even vlot gebeuren.

De temperatuur loopt op tot maximaal 16 a 17°C. Dat is minder dan enkele dagen geleden, maar ongeveer normaal voor de tijd van het jaar. In de onderste lagen van de atmosfeer waait de wind uit het droge noordoosten, maar iets hogerop staat er een vochtigere westenwind. Vandaar dat het zal lijken alsof de luchtballons tijdens de avonduren tegen de wind in zullen varen ...

Die luchtballonnen zullen echter weer vroeg aan de grond moeten staan, want de zon zal reeds om 18.35 uur achter de horizon verdwijnen.
Het koelt dan ook vlot af, mede dankzij de heldere hemel. Tegen 20 uur is het nog een graad of 12, en rond 22 uur zal de temperatuur al beneden 10°C zijn gezakt.

Uiteindelijk worden er zaterdagochtend minima rond 4°C bereikt. Lokaal zou het aan de grond zelfs eventjes licht kunnen gaan vriezen.
Door de sterke afkoeling kan er vooral in landelijke gebieden mist of grondmist ontstaan. Laat je dus niet verrassen indien je vroeg de weg op moet.

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments