Weerbericht voor de volgende uren

Zondag 22 april : Zwoel met kans op buien

Laatste update door Ruben om 09:59

Vanochtend is het in Limburg zonnig en snel aan het opwarmen.
Aan de Kust is er tussen 7u30 en 8u40 lokaal reeds een onweersbui gevallen, en ook nabij de Frans Belgische grens ter hoogte van Charleroi is er een onweershaard actief. Deze laatste lijkt koers te zetten richting Limburg, maar de vraag is hoelang die bui nog in leven blijft. Gaan we hier echt gedonder van meekrijgen, of resten er nog slechts wat wolken tegen dat Limburg wordt bereikt?
Zie radarbeelden en bliksemdetecties via deze link. Update 10u: De buien lijken momenteel eerder te activieren dan af te zwakken

Er bestaat in principe heel de dag kans op buien. Een goed ontwikkelde bui zou dus gepaard kunnen gaan met onweer, maar zeker niet alle buienwolken zullen onweer weten te produceren.
Vanavond zou de kans op buien tijdelijk kleiner zijn, maar eigenlijk is er geen lijn te trekken op de weerkaarten van de verschillende weercomputers. De buiensituatie van het moment (10 uur) is door geen enkel model correct opgepikt. We kunnen dus nergens van op aan... behalve de feiten op de radarbeelden.

Er zal een matige zuidwestenwind waaien, waardoor het voor fietsers soms wat harder tegen de wind in beuken zal zijn.

De temperatuur loopt op naar maxima in de buurt van 25°C. Bij wat meer wolken zal dat eerder 24°C zijn, bij brede opklaringen wordt dit rond 15 uur zo'n 26°C.

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments