Wijnhuis Christiaens Colen Cyclocross 2017

30 december 2017

Meer info over dit evenement via deze link.

Het weerbericht voor Borgloon - Update donderdagavond 21u10

Het belooft een wisselvallige en winderige zaterdag te worden in en rond Borgloon. Je zou het als echt crossweer kunnen bestempelen...

Op basis van de huidige weerkaarten zal vooral het eerste deel van de voormiddag nog nat verlopen, waarna tot de vooravond overwegend droog zal blijven. Mogelijk wordt het reeds vóór de start van de Masters om 10u45 droog, maar het exacte tijdstip waarop de regenzone Borgloon richting het oosten verlaat is nog niet heel nauwkeurig te bepalen.

Gedurende een groot deel van de dag zal er een vrij krachtige tot krachtige westenwind waaien. Er kunnen regio Borgloon windstoten tot om en bij 60 km/u verwacht worden, met misschien eens een uitschieter tot 70 km/u.
Pas tegen de avond zal de wind iets luwen.

Het wordt wel zeer zacht met namiddag maxima rond maar liefst +13°C. 

 

Enkele weerkaartjes ter illustratie.

Let op: deze kaartjes mogen niet letterlijk als een 'voorspelling' worden gebruikt. Zij dienen enkel ter indicatie. De werkelijkheid zal altijd iets afwijken van deze modelberekeningen.


Neerslagverwachting volgens de Europese weercomputer ECMWF tussen 7u en 10u
: Behoorlijk veel regen. Samen met de neerslag die ook 's nachts te verwachten is zal dit voor een loodzwaar parcours zorgen.


Neerslagverwachting volgens de Europese weercomputer ECMWF  tussen 10u en 13u: De regenzone zal vermoedelijk kort na 10u regio Borgloon verlaten richting Nederland.


Neerslagverwachting volgens de Europese weercomputer ECMWF  tussen 13u en 16u: De kans is groot dat het in deze periode helemaal droog blijft. (Althans volgens deze berekening)

 

Temperatuurkaartje voor 13u volgens de Amerikaanse weercomputer GFS:


Windveld rond 13u volgens de Amerikaanse computer GFS:Maximale rukwinden rond 11u volgens het Amerikaanse GFS: Ongeveer 70 km/u

 

Hosted by HostYou - Powered by Sycro