In je tuin warmer dan in de weerberichten.

<p>Dit temperatuurkaartje geeft de verwachte temperaturen aan voor een thermometerhut in een open omgeving. Op vele plaatsen zal de temperatuur echter hoger oplopen.</p>

Bijna iedereen meet in z'n tuin of op het balkon hogere temperaturen dan de waardes die in de weerberichten worden aangegeven.
Dit betekent in de meeste gevallen echter niet dat de weerberichten fout zijn en dat het warmer werd dan verwacht. Want die berekende temperaturen gelden voor waarnemingen in een thermometerhut die in een open omgeving staat. Weg van omgevingsfactoren die een invloed kunnen hebben op de temperaturen. Zoals een rij bomen, een tuinschutting en zeker gebouwen. Dat doen we omdat we nu eenmaal een referentie nodig hebben. Het is vanzelfsprekend nutteloos om temperaturen voor alle mogelijke soorten tuintjes te voorspellen. In eenzelfde straat kan in dezelfde thermometerhut op hetzelfde moment makkelijk 10 graden meer of minder gemeten worden, afhankelijk van waar die thermometerhut precies staat. Vanwege het tuineffect.


Het record van Kleine Brogel

Inhoud syndiceren

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments