Noorderlichtman

Naast weerman voor Limburg ben ik ook noorderlichtman in IJsland, Finland, Noorwegen en Spitsbergen.
Want zoals ik weersverwachtingen voor Limburg maak, zo maak ik noorderlichtverwachtingen voor het hoge noorden.

Noorderlicht is voor mij het mooiste natuurfenomeen dat wij hier op Aarde met onze blote ogen kunnen waarnemen. Het komt in Limburg slechts zeer zelden voor, maar ten noorden van de noordpoolcirkel maak je tijdens heldere nachten een goede kans om het te zien. Ik reis daarom ook vaak naar het noorden van Europa om dit verschijnsel te kunnen zien, soms prive maar vaak ook als gids/reisleider. 
Het noorderlicht word je in de meeste gevallen niet zomaar in de schoot geworpen. De moeite die je ervoor moet doen is een beetje te vergelijken met jagen. Al schieten we nu niet met een geweer op dieren, maar met een camera op lichtdeeltjes die zich vanaf een hoogte van 80km boven onze hoofden bevinden. Soms is het intens, kleurrijk en beweeglijk, soms slechts vaag en stabiel. Maar elke noorderlichtjacht in de mooie natuur van het noorden is sowieso de moeite waard.

Sinds de winter van 2015 werk ik ook concepten voor exclusieve reizen naar het noorderlicht en Scandinavië uit. Concepten die vervolgens door touroperators kunnen worden overgenomen en verkocht.
Daarnaast verzorg ik ook geregeld lezingen over het noorderlicht voor scholen, bedrijven en verenigingen.

Hosted by HostYou - Powered by Sycro