Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 23 juni : Overwegend bewolkt

Laatste update door Ruben om 18:40

Vanavond en vannacht blijft het in Limburg droog met tijdelijk ook een aantal bredere opklaringen.
De temperatuur zakt overal vlot tot beneden 10°C.

Zaterdag komen er eerst nog een aantal opklaringen voor, maar de langslapers gaan daar waarschijnlijk niet veel van merken. Want reeds tijdens het eerste deel van de voormiddag zal de bewolking toenemen. Vooral over het oosten blijft die bewolking gedurende de rest van de dag hardnekkig. Daar is de kans op wat spatjes regen ook het grootst. Het zal echter opnieuw niet over liters gaan. De dorstige natuur zal dus op z'n honger blijven zitten.
Hoe meer naar het westen, hoe groter de kans op opklaringen en hoe groter dus ook de kans dat het volledig droog blijft.

Er waait een matige noordwestenwind welke in de loop van de avond zal afzwakken.

De nacht naar zondag verloopt in Limburg droog. Het wordt minimaal een graad of 9.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

20/06/2018 : Geen neerslag, wél hitte op komst

Het begint er nu toch wel stilaan problematisch uit te zien voor de land- en tuinbouw in delen van Limburg. Met name de delen die de voorbije weken vaak aan de langdurige regenval of onweersbuien wisten te ontsnappen. De bodem is daar op vele plaatsen kurkdroog, en het ziet ernaar uit dat er de volgende 10 dagen geen regen van betekenis te verwachten is. Ook waar er in mei wél nog heel wat regen viel begint het stilaan droog te worden. Dit terwijl de temperaturen volgende week vermoedelijk ook nog eens de pan uit zullen swingen...

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro