Algemeen weerbericht vandaag

Zondag 31 juli : Wisselvallig met een aantal buien

Laatste update door Ruben om 18:37

Vanavond blijft het overwegend droog, maar de kans op enkele lokale buien blijft nog tot middernacht aanwezig. Daarna blijft het tot de ochtend droog.
De minima situeren zich rond 14°C.

Zondag begint de dag ook nog droog, met regionaal zonnige perioden. In de aanloop naar het middaguur zullen er echter buien gaan opborrelen, welke vooral tussen 11u en 16u over Limburg mogen verwacht worden. De kans om één of meerdere buien te pakken te krijgen is echt wel groter dan de voorbije dagen het geval was, dus iets om zeker rekening mee te houden. Lokaal kunnen er enkele donderklappen vallen.

Daarna komt er stilaan meer ruimte tussen te buien, ook voor de zon. Naarmate de avond vordert verkleint de kans op buien, maar een enkele lokale bui blijft nog tot na zonsondergang mogelijk.
De temperatuur bereikt maxima rond 21 a 22°C bij een zwak tot matige noordwestenwind.

Tijdens de nacht naar maandag blijft het droog. Het koelt goed af naar minima rond 10°C.

Radarbeeld 18u30: Vanuit het zuidwesten zien we meerdere buitjes ontstaan. Voorlopig krijgt vooral het noordwesten van Limburg er lokaal mee te maken.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

30/07/2016 : Natte zaterdagochtendrun van het Europese weermodel.

De laatste uitvoer van de Europese weercomputer ECMWF is een stuk natter dan z'n vorige berekening, en ook natter dan bijvoorbeeld de huidige berekening van de Amerikanen.
Het is dus nog lang niet zeker dat er op dinsdag, woensdag en donderdag talrijke buien zullen vallen, maar het is wel een optie geworden.

Neerslagkaartjes volgens ECMWF tussen maandag 23u en donderdag 20u Limburgse tijd:

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

 

 

 

 

 

Hosted by HostYou - Powered by Sycro