Algemeen weerbericht vandaag

Vrijdag 28 augustus : Meestal droog met zonnige perioden

Laatste update door Ruben om 07:58

Vanochtend is Limburg wakker geworden onder brede opklaringen. Die opklaringen houden we nog wel een tijdje bij ons, maar in de loop van de voormiddag zullen er ook stapelwolken ontstaan.
Het blijft vervolgens wisselend bewolkt en veruit overwegend droog, al moeten we toch nog rekening houden met enkele lichte kortdurende buitjes. Niet iedereen in Limburg zal daar echter mee te maken krijgen.
De temperatuur loopt op naar maxima rond 21°C. De zuidwestenwind is hierbij zwak tot soms eens even matig van kracht.

In de nacht naar zaterdag is het opletten voor vorming van mist.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

27/08/2015 : Opnieuw meer dan 10mm, vanavond nog regenachtig.

Niet voor het eerst, maar ook niet onverwacht valt er vandaag meer dan 10 liter per vierkante meter in Limburg. Daarmee wordt het neerslagtotaal voor augustus verder aangedikt tot boven gemiddelde waardes. Over het noorwesten van de provincie komen we nu rond 80mm per vierkante meter uit, maar in het oosten is dat veeleer 130mm. Lokaal hebben felle buien voor nog grotere sommen tot boven de 150mm geleid. Gemiddeld valt er in augustus zo'n 75mm. Na een een droog voorjaar en eerste deel van de zomer heeft de natuur dus toch weer gecompenseerd.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments