Algemeen weerbericht vandaag

Woensdag 29 juli : Vooral over het noorden enkele forse buien

Laatste update door Ruben om 13:01

Op dit moment zijn er enkele onweershaarden actief over het noorden van de provincie. Deze buien schuiven langs de grens met Nederland naar het oosten. Vooral Lommel en Achel krijgen hier hun deel van mee. Ook elders kunnen er nog buien opduiken, maar de kans op onweer wordt kleiner richting het zuiden.
Een groot deel van de dag waait er ook nog steeds een matige tot vrij krachtige westenwind. Pas vanavond komt er stilaan meer rust in de atmosfeer. Tegen dan is de temperatuur alweer op de terugweg na een maximum van op de meeste plaatsen net geen 20°C.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

28/07/2015 : De zomer van 2015 in Limburg tot dusver: de cijfers

Nu de zomer even een dipje zit, en er naar zekere gewoonte steeds meer klaagzangen over de kwaliteit van de zomer van 2015 door het bronsgroene eikenhout galmen, is het misschien eens tijd om er wat cijfertjes bij te nemen. 

Cijfertjes over neerslag, zon en temperaturen om de vergelijking te maken met de zomer van 2014 en de normale waardes voor de periode 1 juni t.e.m. 31 juli.
Een tussenstand dus, want augustus moet nog komen en belooft alvast zeer zomers van start te zullen gaan.

Neerslag

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro