Algemeen weerbericht vandaag

Vrijdag 23 februari : Zonnig maar schraal

Laatste update door Ruben om 07:36

Vandaag blijft het in Limburg meestal zonnig.

De temperatuur bereikt kortstondig een maximum rond +3 a +4°C. Vroeg op de avond zal het echter alweer aan het vriezen zijn.
Er waait een matige tot vrij krachtige oostnoordoostenwind, en daardoor zal het in de wind nog flink kouder aanvoelen. Wie z'n neus in de wind steekt zal er een heuse winterneus van krijgen...
Het voordeel van deze wind is wel dat de lucht goed wordt ververst, dus met de hoeveelheid fijnstof zal het ondanks de vele gezellige haardvuurtjes allemaal goed meevallen.

De nacht naar zaterdag levert dus ook weer flinke minnetjes op. Regionaal kan het matig gaan vriezen, met dus minima van -5°C en lager. Vooral op lager gelegen plekjes die wat beschut liggen voor de mengende wind.
De wind zal vannacht immers niet lossen. Mocht de wind er niet zijn, dan zou de temperatuur eerder in de buurt van -10°C uitkomen.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

21/02/2018 : Minstens 10 dagen winters met stevige nachtvorst

Inmiddels is al wel een poosje duidelijk dat de trend die zich reeds een kleine week geleden begon af te tekenen zal gaan uitkomen: februari krijgt een zeer winters slot. We hebben immers te maken met een niet alledaagse luchtdrukverdeling waardoor kou vanuit Rusland op transport naar Limburg wordt gezet, al gaat het te ver om over extreme kou te spreken. De zon zal bovendien veel compenseren.

Droge kou

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro