Algemeen weerbericht vandaag

Zondag 23 oktober : Opnieuw een meestal zonnige zon-dag

Laatste update door Ruben om 02:24

Vannacht blijft het grotendeels helder. Daardoor koelt het sterk af, mede door de afwezigheid van de wind.
Het zal overal in Limburg ter hoogte van de grassprietjes gaan vriezen. Lokaal kan de temperatuur daar zelfs tot 5 graden beneden het vriespunt zakken. Op neushoogte blijft de temperatuur op de meeste plaatsen net positief. Het wordt nevelig, en lokaal kan de nevel uiteindelijk resulteren in mist.

Zondag krijgen we net als een week geleden veel zonneschijn. Het enige verschil met vorige week is de temperatuur. Daar mogen we nu t.o.v. toen immers bijna 10 graden van aftrekken. Toch zal het bij de maxima rond 13°C vanwege de slechts zwakke tot tijdelijk matige oostenwind niet al te fris aanvoelen.
Het blijft tot na zonsondergang droog. Dan komt een regenzone het zuiden van België binnen, maar deze wordt waarschijnlijk volledig afgeblokt vooraleer het zuiden van Limburg bereikt wordt.

De bewolking die bij bovenvernoemde regenzone hoort zal wel tot over onze omgeving schuiven. Daardoor blijven de temperaturen boven +5°C.
De wind waait aan de grond nog steeds zwak tot matig uit het oosten.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

21/10/2016 : Frisse vrijdag

Vrijdagmiddag schommelen de temperaturen op de meeste plaatsen in Limburg ergens tussen 7 en 8°C. Dat is toch wel een graad of 7 te fris voor de tijd van het jaar.

Klik op de afbeelding voor meer waarnemingen

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro