Algemeen weerbericht vandaag

Woensdag 23 mei : Aanhoudend onstabiel

Laatste update door Ruben om 07:42

Vannacht heeft het regionaal van tijd tot tijd nog goed geregend, al is de echte zondvloed net buiten Limburg gebleven.
Vanochtend is het omstreeks 7u30 op heel wat plaatsen droog, terwijl regenbuien grotendeels om onze provincie heen krullen. Vanuit het oosten kan het in de loop van de ochtend wel weer vaker en soms harder gaan regenen. Zodoende zal het regionaal toch wel best een natte en frisse voormiddag worden. De dikke wolken houden de zonnewarmte immers nog tegen.
Voorlopig hoort hier overigens geen onweer bij. Pas later op de dag vergroot de kans op gedonder. Er zal stilaan wel wat meer vaart achter de buien komen. Het risico op wateroverlast neemt hierdoor af, al kan een eventuele wolkbreuk heel lokaal nog wel tot overlast leiden.

De hoogste temperatuur die vandaag bereikt kan worden hangt af van de timing van de buien en de bewolking die er namiddag mee samenhangt. In het warmste geval kan er onder bredere opklaringen toch nog maximaal 25°C inzitten, in het koelste geval zal dat eerder iets rond 21°C zijn.

In de onderste luchtlagen komt er ook meer wind te staan, met rond de middag gemiddeld 3 a 4 Beaufort uit het oosten.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

22/05/2018 : Eind deze week en tijdens het weekend nóg warmer

Mei 2018 is goed op weg om de warmste maand mei sinds het begin der metingen te worden. Want de volgende dagen blijft het alvast warm, en tegen het weekend doet de temperatuur er zelfs een schepje bovenop. Beneden de verwachting volgens de Amerikaanse weercomputer vanaf vrijdag.

 

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments