Algemeen weerbericht vandaag

Vrijdag 26 augustus : Warm en meestal zonnig

Laatste update door Ruben om 21:18

Vannacht blijft het helder. Het wordt één van de meest zwoele nachten van deze zomer, met minima rond 20°C. In landelijke gebieden kunnen we daar nog net een graadje beneden zakken.

Vrijdag zal de zon weer meteen van de partij zijn. In de loop van de dag zullen er soms hoge wolkensluiers komen opzetten vanuit het noordwesten.
Ook kunnen er wat stapelwolken ontstaan. Dit zijn voorlopig volkomen onschuldige wolken, dus het blijft overal droog.

De temperatuur kan oplopen naar 31 a 32°C. De derde tropische dag op rij dus. Maar pas als we zaterdag meer dan 25°C halen (dat kan eigenlijk niet missen) is de tweede Limburgse hittegolf ook op papier een feit. Voor ons gevoel is dat uiteraard al wel het geval.
De wind draait namiddag van west naar noord, en zal iets in kracht toenemen van zwak naar matig.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

25/08/2016 : Temperatuurverwachtingen en temperatuurmetingen

Iedereen met een thermometer in de tuin zal al wel eens gemerkt hebben dat de gemeten temperaturen daar op een zonnige dag makkelijk hoger oplopen dan de temperaturen die volgens de weerberichten verwacht kunnen worden. Zelfs in de schaduw. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het zogenaamde tuin- of stadseffect. Maar ook de opwarming van het materiaal van de thermometer zelf kan een oorzaak zijn. Een laatste mogelijkheid is dat het veel zonniger is geworden dan verwacht in het weerbericht, en dat de temperaturen gewoon hoger uitvallen dan verwacht.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments