Algemeen weerbericht vandaag

Vrijdag 29 mei : Vanavond doortocht van een regenzone. Na middernacht droog en opklaringen.

Laatste update door Ruben om 17:06

De bewolking zal stilaan toenemen vanuit het westen en het wordt betrokken. De temperatuur is uiteindelijk blijven steken tussen 15 en 17°C. De regen is inmiddels aan de kust aangekomen en zal stilaan verder trekken richting Limburg. De eerste druppels worden verwacht tussen 17u en 18u.

Vanavond trekken de regen- en buienwolken van west naar oost over Limburg. Het kan bij momenten flink regenen met kans op onweer. De zuidwestenwind waait vrij krachtig, vooral 's avonds tijdens de passage van de storing. Er kunnen gemene rukwinden optreden tot 50 à 70 km/u.

Na middernacht wordt het vanuit het westen droog en komen brede opklaringen opzetten. De wind neemt wat in kracht af maar blijft matig waaien uit het zuidwesten. Door de aanwezigheid van de opklaringen wordt het een frisse nacht met minima rond 4 à 5°C. De matige zuidwestenwind voorkomt vorst aan de grond.

 

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

22/05/2015 : Grillige temperaturen in deze meimaand

De gemiddelde temperatuur voor de maand mei ligt momenteel perfect op de gemiddelde waarde van de voorbije 30 jaar.
Maar dat zo'n gemiddelde wordt samengesteld uit uitschieters naar boven en uitschieters naar beneden blijkt dit jaar eens te meer. Ik wil dan ook niet spreken van 'normale', 'te koude' of 'te warme' temperaturen, want in principe zijn al deze waardes normaal voor een maand mei in Limburg. Het kan hooguit aan de koude of warme 'kant' zijn.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments