Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 20 augustus : Veel bewolking met soms eens wat gemiezer

Laatste update door Ruben om 20:35

Vanavond is het in Limburg nog grotendeels helder, maar rond middernacht zal de bewolking stilaan gaan toenemen. Het blijft zo goed als droog, al valt wat licht gemiezer tegen de ochtend niet uit te sluiten.
De wolken houden de temperatuur op een vrij hoog niveau, met minima rond 16 a 17°C.

Maandagvoormiddag is het zwaar bewolkt met hier en daar eens even wat gemiezer.
In de loop van de namiddag kan de bewolking af en toe eens gaten vertonen. Daar waar die gaten wat breder worden kan er een graad of 24 op de teller verschijnen. Op de meeste plaatsen zal het vanwege de vele wolken echter bij 22 of hooguit 23°C blijven. Dat zijn zoals bekend wél de perfect normale maxima voor de laatste 10 dagen van augustus. Er waait slechts een zwak briesje uit het westen waardoor de wind het ook niet frisser zal doen aanvoelen.

Namiddag blijft de kans op enkele lokale buitjes aanwezig. Pas voor na 21 uur durf ik een garantie op droog weer te geven, al zal het op vele plaatsen in Limburg al wel van ruim vóór die tijd droog blijven.

De nacht naar dinsdag verloopt wisselend bewolkt en droog. Minima dan rond 16 graden.
Doordat de wind volledig wegvalt wordt het nevelig met regionaal ook vorming van mistbanken. Vooral in landelijke gebieden kunnen er plots zo'n verraderlijke mistbanken opduiken.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

18/08/2018 : Zomer nog lang niet ten einde

De volgende dagen blijft het in Limburg gewoon hoog zomers. Daar horen -naast zon- ook wel stapelwolken bij, met misschien eens een lokaal buitje, maar de temperatuur blijft nog zeker tot en met donderdag boven de normale maximumwaarde voor deze tijd van het jaar uitkomen. (22°C)

Temperatuurkaartje (GFS-weerplaza) voor woensdag:

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro