Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 22 november : Droog en zacht met geregeld zonneschijn

Laatste update door Ruben om 07:48

Vanochtend zijn er vooral in het oosten van de provincie nog opklaringen te vinden. In de loop van de voormiddag komt er meer middelbare bewolking opzetten vanaf het westen, maar deze zal vermoedelijk moeite hebben om tot het oosten van Limburg door te dringen. Ook in het westen komt er echter van tijd tot tijd toch nog ruimte voor de zon. De temperatuur loopt door toedoen van de zachte zuidoostenwind op tot zo'n 14°C. Uiteindelijk zullen de wolken tegen het eind van de middag overal weer in de minderheid komen en wacht er ons dus een heldere avond en nacht naar zondag.
Een heldere nacht betekent eind november vaak vrieskou, maar dit keer zullen de minima aan de hoge kant blijven vanwege de aanhoudende aanvoer van zeer zachte lucht uit het zuiden.
Kouder dan een graad of 7 zal het bijgevolg niet worden.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

19/11/2014 : Kou geraakt er wellicht niet in

Op basis van de laatste berekeningen van de weercomputers van ECMWF en GFS zal de kou begin volgende week net ten oosten van Limburg worden afgeblokt.
Waar precies is nog geen uitgemaakte zaak, maar onderstaande kaartjes van de Amerikaanse weercomputer tonen mooi aan hoe weinig het zou kunnen schelen.
Bijgevolg is het ook nog niet helemaal zeker dat we nog een tijdje gespaard blijven van minnetjes, maar op dit moment ziet het er zo dus wel naar uit.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro