Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 23 januari : Droog maar kil. Vannacht kan het glad worden.

Laatste update door Ruben om 10:16

Vanochtend is het overal in Limburg grijs met mist of lage wolken. Sinds het ontstaan van die mist en lage wolken is de temperatuur ook opgelopen richting het vriespunt. De minima werden dus aan het begin van de nacht bereikt.
Het kan vandaag op vele plaatsen nog langdurig grijs blijven. Op die plaatsen blijft de temperatuur rond +1 a +2°C steken.
Daar waar de opklaringen vroegtijdig breed worden kan het zo'n +3 tot +4°C worden.
Er staat zo goed als geen wind.

Gisteren kon er lokaal geschaatst worden op ondiepe en eerder onbekende (weinig drukte/gewicht) vijvers of vennetjes, zelfs tijdens de 'dooi' overdag vanwege de lage luchtvochtigheid. Vandaag is dit af te raden wegens de hoge luchtvochtigheid. Het ijs zal daardoor snel z'n vaste, sterke structuur verliezen. Betreed dus zeker geen ijs waarop natte plekken aanwezig zijn! Later deze week wordt de situatie weer een stuk beter, op woensdag- en donderdagochtend. Uiteraard is het ijs op grote plassen sowieso onbetrouwbaar, met vaak nog dunne zones wegens wakken die pas laat zijn dichtgevroren. Ga nooit het ijs op op plaatsen die je niet eerder hebt verkend.

Tijdens de nacht naar dinsdag is er veel lage bewolking aanwezig. Daardoor zakt de temperatuur maar nauwelijks tot rond het vriespunt.
Het is niet uitgesloten dat er regionaal wat sneeuwvlokjes naar beneden gaan dwarrelen. Daarover vanmiddag meer in een apart artikeltje.
Het wordt sowieso opletten op de wegen. De voorbije dagen was de lucht erg droog waardoor er weinig rijmplekken konden ontstaan, maar vannacht kan dat wel weer het geval worden, met of zonder neerslag.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

23/01/2017 : Blijf maandag en dinsdag van het natuurijs!

Op heel wat ondiepe plassen, vijvers en vennetjes werd er zondag door de echte liefhebbers (die deze plekjes weten te vinden) druk geschaatst. Vaak weten die liefhebbers waarop zij moeten letten voor wat veiligheid betreft. Maar vaak ook worden zij gevolgd door mensen of kinderen die weinig of geen ervaring hebben met natuurijs. Zij denken dat het wellicht veilig is zodra hen iemand is voor geweest. Zij weten ook niet waar de zwakke punten zitten, en waar mogelijk nog tot zaterdag wakken aanwezig waren.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro