Algemeen weerbericht vandaag

Dinsdag 20 maart : 's Ochtends wat sneeuw. Voormiddag veel wolken, namiddag opklaringen.

Laatste update door Ruben om 17:32

Tijdens het eerste deel van de nacht zakt de temperatuur in Limburg naar -3 a -4°C. In het tweede deel van de nacht zal het echter minder koud worden wegens een toename van de bewolking. Tegen de ochtend kan er vanuit het noorden wat sneeuw vallen. Volgens de meeste weermodellen gebeurt dit tussen 6u en 8u ongeveer. Aangezien de bodem bevroren is kan dit vanzelfsprekend aanleiding geven tot gladheid, ook al worden er geen grote neerslagsommen verwacht. Misschien dat er lokaal 1 tot 2 centimeter valt, maar op de meeste plaatsen zal het minder zijn. 

In de loop van de voormiddag zal de temperatuur echter vlot boven het vriespunt uitklimmen en zal de toestand op de wegen normaliseren.
Eerst het nog nog zwaar bewolkt, maar namiddag verschijnen er brede opklaringen.

Er blijft een matige noordoostenwind waaien, maar dat belet de temperatuur niet om tot ongeveer +7°C te pieken.

Tijdens de nacht naar woensdag zal het opnieuw gaan vriezen. De wind valt dan ook grotendeels weg, waardoor er regionaal mist zou kunnen ontstaan.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

15/03/2018 : Van +10°C vrijdagmiddag naar -1°C zaterdagmiddag

Tijdens het weekend krijgt Limburg te maken met best een spectaculair weertype. Toch zeker als je het weer-technisch bekijkt, en dus niet in de eerste plaats media-technisch. In de loop van de nacht naar zaterdag komt er immers met een sneltreinvaart koude lucht binnen, waardoor het tegen de ochtend overal in Limburg aan het vriezen is. Volgens de laatste weerkaarten zou de temperatuur zaterdag overdag niet eens meer boven het vriespunt uitkomen. Dit als gevolg van transportkou en vooral ook dikke wolken.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro