Algemeen weerbericht vandaag

Dinsdag 21 oktober : Ruig herfstweer met soms felle buien en rukwinden.

Laatste update door Ruben om 16:47

De volgende uren krijgen we een afwisseling van buien en opklaringen. Vooral over het noorden van onze provincie is er tevens kans op een losse donderslag. 
Op meerdere plaatsen kunnen we tot zonsondergang wel eens een regenboog te zien krijgen.
Vanwege de kouder wordende bovenluchten kunnen de buien vanavond ook hagel met zich meebrengen.

De wind is ondertussen naar west gedraaid en haalt gemiddelde windsnelheden rond 4 a 5 Beaufort. De rukwinden kunnen de volgende uren vooral rond buien uithalen tot 60 a 70 km/h. Het koelt verder gevoelig af naar temperaturen beneden 10°C.

Volgende nacht blijft het hard waaien met verspreid een aantal felle buien, vaak met naast regen ook hagel aan boord. De rukwinden kunnen blijven uitpakken tot 60km/h.
Op de hoogste toppen van ons land kunnen zelfs de eerste klodders natte sneeuw verwacht worden. De noordwestenwind voert namelijk nog koudere lucht aan waardoor de minima uiteindelijk rond een graad of 6 uitkomen.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

21/10/2014 : Opklaringen maar ook nog buien na koufront

Tussen 15u en 16u trok een koufront met felle regenvlagen over Limburg. Mooi te herkennen op het bijgevoegde radarbeeld aan de zone met intensere regenval over het oosten vqn België en Nederland.
Op het koufront hebben we te maken met een zogenaamde windsprong, waarbij de wind plots van zuidwest naar westnoordwest draait. Dat is overigens mooi te zien op dit kaartje met waarnemingen uit Nederland. In het oosten waait de wind nog uit het zuidwesten, terwijl elders na de passage een westenwind staat.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro