Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 20 januari : Waterkoud

Laatste update door Ruben om 23:52

Vannacht zakt de temperatuur tot dicht in de buurt van het vriespunt. Regionaal is er grondvorst mogelijk en is het dus opletten voor rijm- of ijsplekken.

Zaterdag begint droog, maar tegen het middaguur bereikt ons een neerslagzone vanuit het zuidwesten.
Het zal voornamelijk om regen gaan, maar ook smeltende sneeuw is mogelijk. Voor een sneeuwlaagje loopt de temperatuur op de meeste plaatsen echter net wat te hoog op, tot maximaal 3 a 4°C. Heel misschien wordt het in de vooravond even wat witjes over het noorden van de provincie, wanneer de temperatuur tot dichter in de buurt van het vriespunt zakt terwijl er nog een aantal buien actief blijven.

Voormiddag waait er een matige zuidwestenwind. Deze krimpt rond de middag naar het zuidoosten en later oosten. Daarbij zal deze wind ook in kracht afnemen, zodanig zelfs dat het tegen de avond zo goed als windstil is.

Tijdens de nacht naar zondag wordt het droog met breder wordende opklaringen. Onder die opklaringen gaat het op vele plaatsen ook licht vriezen. Aangezien de wegen er nat bijliggen is er dus ook kans op rijm- en ijsplekken.
Dit is echter alles behalve het begin van een winters weertype. Zie tabel volgende dagen.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

17/01/2018 : Donderdagochtend en -voormiddag windstoten tussen 80 en 100 km/u

Tussen donderdagochtend 4u en donderdagmiddag 13u zal het in Limburg hard gaan waaien. Hoe zwaar de windstoten per locatie precies zullen zijn is niet uit te maken, maar we houden voor de periode 6u tot 12u best rekening met rukwinden tussen 80 en lokaal 100 km/u. De periode waarin er dus rukwinden tot boven 80 km/u kunnen voorkomen is inderdaad wat verlengd in vergelijking met eerdere berekeningen.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments