Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 28 november : Droog met brede opklaringen.

Laatste update door Ruben om 07:51

De laatste buien hebben het oosten van Limburg omstreeks 7u30 verlaten. Spoedig zullen er brede opklaringen verschijnen, en het blijft tot na zonsondergang droog.
We komen vandaag precies tussen twee regenzones terecht met dus vaak ruimte voor de zon.
De temperatuur loopt hierbij op tot maximaal 8°C. Een groot deel van de dag waait de wind met gemiddeld 3 Beaufort uit het zuidwesten.
Na zonsondergang en vooral na 20u kan er soms al eens wat motregen vallen. 

In de loop van de avond zal de wind vervolgens snel in kracht toenemen, aan de voorzijde van een nieuwe storing die tijdens de nacht naar zondag over Limburg zal trekken. Tegen middernacht gaat het dan ook harder regenen. Rond middernacht mogen we een eerste windpiek verwachten, met rukwinden tussen 60 en 70km/u en mogelijk eens een lokale uitschieter tot 80km/u.
In het tweede deel van de nacht zal de wind weer wat luwen, maar het blijft toch nog wel vrij krachtig waaien uit zuidwestelijke richting.
Tot de ochtend valt er gemiddeld 5 liter per vierkante meter, en net als vandaag wordt het in de loop van de ochtend droog vanuit het westen. 

Later op zondag en ook op maandag wacht er ons nog meer wind. Zie verder:

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

27/11/2015 : Veel wind van zaterdag(avond) tot maandag(avond)

We duiken de volgende dagen weer in een zeer onstuimige periode, met regenvlagen en vooral periodiek een sterk windveld. Van storm mogen we opnieuw niet spreken, maar de windstoten zouden wel vaak boven 60km/u oplopen met uitschieters tot rond 90km/u. Een eerste windpiek is tijdens de passage van een buienlijn in de vroege nacht naar zondag te verwachten. Gemiddeld kunnen de rukwinden dan tijdelijk rond de 70km/u uitkomen, maar er zijn altijd lokale uitschieters tot 80km/u mogelijk. In de loop van de nacht zal de wind iets luwen, maar het blijft toch wel vrij krachtig waaien.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro